News
1/10/2014

Jornada de Portes Obertes dels centres del PRBB: el 4 d'octubre (cat/cast)

Jornada de Portes Obertes dels centres del PRBB: el 4 d'octubre (cat/cast)


Noticía del PRBB


El proper dissabte 4 d’octubre durant tot el dia, el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) celebrarà la 7a edició de la seva Jornada de Portes Obertes. Sota el lema “Ciència per a tothom!”, els investigadors dels centres del PRBB, dediquen aquest dia a mostrar el que fan. L’oferta inclou activitats gratuïtes per a tots els públics relacionades amb la recerca biomèdica. Es tracta d’una jornada de caire festiu i científic.

S’oferiran xerrades sobre temes d’interès en biomedicina i visites guiades amb itineraris per dins d’aquest singular edifici on els investigadors explicaran la seva feina. Per evitar cues, enguany es facilita la inscripció prèvia al web www.prbb.org/ca/openday.

Es presentaran també tallers i experiments, que aquest any tractaran sobre la incidència dels raigs UV sobre la pell: la resposta de les cèl·lules, les mutacions que provoca en l’ADN, les diferències entre cèl·lules sanes i cèl·lules afectades pels raigs UV, i els sistemes de protecció més efectius. Dins del recinte es podran trobar altres tallers i jocs organitzats pels investigadors sobre l’Alzheimer, la recerca en biologia evolutiva, o la bioinformàtica. La jornada finalitzarà amb un cafè científic sobre la possibilitat de crear vida sintètica, amb la participació d’experts i amb torn obert de paraules entre el públic assistent.

Les activitats del dia es podran comentar i seguir en tot moment a traves de Twitter (#openPRBB), on també es recolliran preguntes per al cafè científic (#prbbcafe).

A més, el Campus Universitari Mar al costat del PRBB celebrarà la seva primera Jornada de Portes Obertes. El 4 d'octubre a partir de les 10:00 i fins a les 14:00 hores, hi haurà xerrades en profunditat sobre temes d'interès general com ara les addiccions com a malaltia, els principals avenços en medicina, els massatges terapèutics, què significa la vida o el suïcidi com a mort silenciada, entre altres; tallers que se centraran en les habilitats clíniques d'infermeria i medicina, tot amb l'objectiu de donar a conèixer com es formen els professionals de la sanitat i de la ciència, en unes activitats explicades pels mateixos professionals, docents i investigadors.

Més Informació:
Web de la jornada
Programa
Video a Vimeo
Fotos a Flickr

 

Jornada de Puertas Abiertas de los centros del PRBB: el 4 de octubre

El próximo sábado 4 de octubre durante todo el día, el Parque de Investigación Biomédica de Barcelona (PRBB) celebrará la 7ª edición de su Jornada de Puertas Abiertas. Bajo el lema "Ciencia para todos!", los investigadores de los centros del PRBB, dedican este día a mostrar lo que hacen. La oferta incluye actividades gratuitas para todos los públicos relacionadas con la investigación biomédica. Se trata de una jornada de carácter festivo y científico.

Se ofrecerán charlas sobre temas de interés en biomedicina y visitas guiadas con itinerarios por dentro de este singular edificio donde los investigadores explicarán su trabajo. Para evitar colas, este año se facilita la inscripción previa en la web www.prbb.org/ca/openday.

Se presentarán también talleres y experimentos, que este año tratarán sobre la incidencia de los rayos UV sobre la piel: la respuesta de las células, las mutaciones que provoca en el ADN, las diferencias entre células sanas y células afectadas por los rayos UV, y los sistemas de protección más efectivos. Dentro del recinto se podrán encontrar otros talleres y juegos organizados por los investigadores sobre el Alzheimer, la investigación en biología evolutiva, o la bioinformática. La jornada finalizará con un café científico sobre la posibilidad de crear vida sintética, con la participación de expertos y con turno abierto de palabras entre el público asistente.

Las actividades del día se podrán comentar y seguir en todo momento a través de Twitter (#openPRBB), donde también se recogerán preguntas para el café científico (#prbbcafe).

Además, el Campus Universitario Mar al lado del PRBB celebrarà su primera Jornada de Puertas Abiertas. El 4 de octubre a partir de las 10:00 y hasta las 14:00 horas, habrá charlas en profundidad sobre materias de interés general como las adicciones como enfermedad, los principales avances en medicina, los masajes terapéuticos, qué significa la vida, o el suicidio como muerte silenciada, entre otros; talleres que se centrarán en las habilidades clínicas de enfermería y medicina, todo con el objetivo de dar a conocer cómo se forman los profesionales de la sanidad y de la ciencia, en unas actividades explicadas por los mismos profesionales, docentes e investigadors.

Más Información:
Web de la jornada
Programa
Video en Vimeo
Fotos en Flickr