News
10/10/2014

IMIM: Comença UniverSal, un projecte que estudiarà la salut dels joves universitaris

IMIM: Comença UniverSal, un projecte que estudiarà la salut dels joves universitaris


Notícia de l'IMIM


UniverSal (Universitat i Salut Mental) és un projecte multicèntric coordinat a nivell estatal per l’IMIM (Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques) que té per objectiu identificar factors associats al benestar psicològic i a la salut mental en els joves que inicien aquest any els estudis universitaris, a més d’identificar aquells factors que promouen la salut mental o que la posen en risc. En el projecte hi participen universitats de 5 comunitats autònomes diferents (Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Cadis, Universitat de les Illes Balears, Universitat del País Basc i Universitat Miguel Hernández) i es convidarà a participar a uns 25.000 estudiants.

Aquest estudi, que tindrà una durada de 3 anys, forma part d'una iniciativa internacional desenvolupada conjuntament amb EUA i Bèlgica, i es realitzarà en altres països representats al consorci World Mental Health Surveys.

Jordi Alonso, director del Programa d’Epidemiologia i Salut Pública de l’IMIM i professor del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la UPF, és el coordinador de l’estudi a nivell estatal, i ens explica: “es tracta d’un estudi necessari ja que l’inici de l'etapa universitària és un moment clau per al desenvolupament personal i vital de l’estudiant. El pas a l'edat adulta, el nou entorn i les creixents demandes acadèmiques són reptes per als que inicien aquesta nova etapa. Els resultats d’aquest estudi ens ajudaran a desenvolupar accions d’atenció i prevenció més adequades”.

Més informació:
Notícies de l'IMIM
Web de UniverSal