News
17/10/2014

CREAL: Els científics identifiquen 214 neurotòxics que afecten al desenvolupament neuronal de nens i adolescents

CREAL: Els científics identifiquen 214 neurotòxics que afecten al desenvolupament neuronal de nens i adolescents


Notícia del CREAL


Els investigadors han identificat 214 neurotòxics que tenen conseqüències negatives en el desenvolupament cerebral de nens i adolescents, fins i tot des de l’etapa prenatal. Philipe Grandjean, professor de l’Escola Mèdica de Harvard (Estats Units), parla d’una “epidèmia silenciosa”, que suposa una despesa anual de 9.300 milions d’euros a Europa per la pèrdua de capacitat intel·lectual a causa del mercuri, dels quals 4.500 milions d’euros a l’Estat espanyol.

B·Debate, una iniciativa de Biocat i l’Obra Social “la Caixa”, ha reunit avui i ahir als millors experts en epidemiologia i neurociència a CosmoCaixa per discutir sobre les millors tècniques en neuroimatge a l’hora d’analitzar els efectes dels factors mediambientals en el desenvolupament cerebral, des de l’etapa prenatal fins a l’adolescència.

“Volem conèixer si aquests efectes mediambientals, com la pol·lució de l’aire, l’alimentació o els químics, tenen un efecte sobre el desenvolupament cerebral i la conducta dels nens i adolescents”, resumeix Jordi Sunyer, líder científic d’aquest B·Debate i codirector del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL).

Més informació:
Web del CREAL