News
31/10/2014

CREAL: Es posa en marxa el primer estudi europeu sobre mobilitat a les ciutats que utilitzarà enquestes online.

CREAL: Es posa en marxa el primer estudi europeu sobre mobilitat a les ciutats que utilitzarà enquestes online.


Notícia del CREAL


El CREAL (Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental) celebrarà demà la posada en marxa del projecte PASTA (Physical Activity through Sustainable Transport Approaches) en el qual participa. Es tracta d'un projecte europeu que pretén estudiar com són els patrons de mobilitat de la població a les ciutats i el seu impacte en la salut. En total, participaran 14.000 voluntaris de 7 ciutats europees (Anvers, Barcelona, Orebro -Suècia-, Londres, Roma, Viena i Zuric).

Per això, els investigadors del CREAL, centre de recerca de l'aliança ISGlobal, començaran demà una campanya de reclutament de 2.000 voluntaris que han de complir els següents requisits: ser major de 18 anys i viure, treballar o estudiar a Barcelona. La participació d'aquests voluntaris es centrarà en realitzar una enquesta online disponible en ordinadors, mòbils i tauletes

Mitjançant l'estudi de 2.000 voluntaris de Barcelona durant 2 anys "estudiarem quins són els factors que determinen l'ús de diferents mitjans de transport, quines rutes i a quins factors ambientals s'exposen les persones (contaminació de l'aire, accidents de trànsit i activitat física)" afirma el Dr. Mark Nieuwenhuijsen, coordinador del projecte i investigador del CREAL. Tot aquell que vulgui participar ha de registrar-se a http://survey.pastaproject.eu/.

A més, s'estudiarà de forma més detallada una part dels voluntaris mesurant amb monitors individuals les rutes, la intensitat d'activitat física (amb acceleròmetres, GPS i smartphones) així com els nivells de contaminació de l'aire als quals estan exposats i si han patit algun accident de trànsit.

El Dr. David Rojas, investigador del CREAL, remarca que "aquest estudi està encaminat a identificar els factors que afavoreixen o dificulten la mobilitat a les ciutats (en aquest cas concret, Barcelona) ja que seran estudiats els moviments de tots els usuaris ja siguin en cotxe, moto, transport públic, bicicleta i fins i tot els vianants". L'objectiu final de PASTA és ajudar a dissenyar ciutats més saludables i segures.

Més informació: 
Web del CREAL