News
14/11/2014

IMIM/UPF: A la recerca d’una integració més eficient del big data en la medicina

IMIM/UPF: A la recerca d’una integració més eficient del big data en la medicina


Notícia de l'IMIM i UPF


Els propers 11 i 12 de novembre bioinformàtics, investigadors i professionals de la biomedicina i de la informàtica es reuniran a CaixaForum Barcelona, per discutir sobre els reptes i les oportunitats de les dades massives (big data) en biomedicina, convocats per B•Debate, la iniciativa de Biocat i l’Obra Social “la Caixa” per a promoure el debat científic. Les sessions del dia 11 són debats a porta tancada dels experts convidats i el dimecres 12 se celebrarà un simposi obert a tota la comunitat científica

En aquesta ocasió, el partner científic de B•Debate és Bioinformatics Barcelona (BIB), iniciativa aliança de recent creació que reuneix més de 40 entitats entre universitats, centres de recerca, grans infraestructures, empreses i els hospitals més importants del país. En conjunt, BIB aglutina uns 800 investigadors en bioinformàtica i altres camps científics relacionats amb aquesta disciplina. BIB facilita iniciatives en la formació, recerca multidisciplinar, transferència de coneixements i tecnologies i projectes de col·laboració en l’àmbit de la bioinformàtica.

“Totes aquestes dades estan en format electrònic. Això facilita la integració i l’anàlisi d’aquestes dades per avançar en la investigació biomèdica i la millora del diagnòstic i tractament de malalties”, comenta Ferran Sanz, director científic del BIB i del Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica GRIB de l'Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques - Universitat Pompeu Fabra (IMIM-UPF).

Més informació:
Web de l'IMIM

Web de la UPF