News
30/1/2015

IMIM / UPF: S’inicia el Projecte iPIE per estudiar l’impacte ambiental dels fàrmacs

IMIM / UPF: S’inicia el Projecte iPIE per estudiar l’impacte ambiental dels fàrmacs


Noticia de l'IMIM i la UPF


A principis de febrer tindrà lloc la reunió inicial del Projecte iPIE (Intelligence Led Assessment of Pharmaceuticals in the Environment) que comptarà amb la participació dels grups de recerca del GRIB en Informàtica Biomèdica Integrada i en FarmacoInformàtica de l’IMIM (Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques) i de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

Sovint es passa per alt que qualsevol fàrmac administrat a pacients acaba en el medi ambient ja sigui en la seva forma original o com una barreja de metabòlits. Per això és important estudiar l’impacte mediambiental de nous candidats a fàrmacs i descartar de seguida els que són potencialment perillosos.

Amb un pressupost de 10,2 milions d’euros i amb una durada de 4 anys, el Projecte iPIE té com objectiu desenvolupar un marc predictiu que utilitzi informació ja existent i models in silico, per una banda, per donar suport a estudis mediambientals de fàrmacs en desenvolupament i, per altra banda, per donar prioritat als fàrmacs ja existents a l’hora de dur a terme una completa avaluació de riscos i/o (bio) monitoratge ambiental.

Més informació:

Web de l'IMIM

CEXS-UPF news (in English)

Web de la UPF