News
20/2/2015

Finalistes de la Olimpíada de Biologia de Catalunya 2015 visiten el PRBB   

Finalistes de la Olimpíada de Biologia de Catalunya 2015 visiten el PRBB  


Notícia del PRBB


Avui divendres, 20 de febrer, ens han visitat els finalistes de la Olímpiada de Biologia de Catalunya. Aquest certamen amb cincs anys d’història, està organitzat per un grup de professors de biologia recolzats per entitats com la Societat Catalana de Biologia, el Col·legi de Biòlegs i totes les universitats catalanes. El seu objectiu és incentivar les carreres científiques i en especial les de l’àmbit de la biologia.

Aquest 2015 han participat més de 300 estudiants de 2on Batxillerat de tot Catalunya, realitzant un prova teòrica. Els 20 alumnes amb les millors qualificacions van realitzar les proves pràctiques on van haver de fer experiments senzills, examinar mostres i plantejar solucions, fent ús de l’espectrofotòmetre, microscòpia amb oli d'immersió i l'ús de micropipetes, entre d'altres.

Els finalistes han visitat les instal·lacions del PRBB, han assistit a una xerrada amb el Tomàs Marquès de l’IBE i han visitat el servei de genòmica de la UPF, i el laboratori d’artèmia de la zona d’aquàtics de l’Estabulari.

Aquest mateixa tarda, en un acte celebrat a l’Institut d’Estudis Catalans, es  farà públic el guanyador de la Olimpíada catalana, i que serà el representant de Catalunya en la propera edició de la Olimpíada de Biologia d’Espanya.