News
23/4/2015

Incentivant vocacions científiques: BioJúnior, X Premi PRBB i #passion4science

Incentivant vocacions científiques: BioJúnior, X Premi PRBB i #passion4science


La primera edició de la jornada BioJúnior coincideix amb l’entrega del X Premi PRBB al millor treball de recerca


Biojúnior

El divendres 17 d’abril va tenir lloc la primera edició de BioJúnior, organitzada pels centres del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i dirigida a estudiants de quart d’ESO i primer de batxillerat. Uns 300 alumnes i professors van tenir l’oportunitat de fer una ruta guiada pel Parc, visitar un laboratori  i un servei cientificotècnic, acompanyats dels investigadors mateixos, i escoltar una de les conferències científiques sobre medicina de precisió, cèl·lules pluripotents o les il·lusions del cervell. A més, van poder participar en activitats organitzades per Barcelona Activa, l’Associació per a Promoure la Recerca Jove “Magma”, i el grup d’investigadors i divulgadors de l’Institut de Biologia Evolutiva (IBE:CSIC-UPF) “La Ciència al teu Món”; activitats totes elles dirigides a orientar els joves en el seu futur immediat i a estimular el seu interès per la recerca científica.

Per veure una selecció d'imatges de la jornada cliqueu aquí

X Premi PRBB

La jornada va coincidir amb el desè aniversari del Premi PRBB per a Treballs de Recerca d’Estudiants de Batxillerat, convocat pel Departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra (CEXS-UPF) i pel PRBB, que enguany ha rebut 270 treballs. Els cinc finalistes del premi van defensar un pòster del seu treball davant del jurat durant el matí, i a les 13h es va fer entrega dels premis en un acte a l’auditori del parc. El guardonat amb el 1er premi, que va rebre un MacBook Air, va ser Guillem Ramírez Santos, de l’Institut Jaume Vicens Vives (Girona), pel treball “La regulació homeostàtica de Fe3+ al nostre organisme”.

#passion4science

Amb el mateix objectiu de plantar la llavor d’on sorgiran els futurs científics, el PRBB va posar en marxa al març la campanya #passion4science, preguntant a investigadors d’arreu del món en quin moment es va despertar la seva vocació científica. Durant la jornada de BioJúnior es va presentar un vídeo amb una selecció de les més de 100 aportacions rebudes fins ara. La campanya #passion4science segueix en marxa a les xarxes socials, i es poden anar visualitzant tots els comentaris rebuts aquí.