Agenda
09/11/2015 - 18:00 - Sala Charles Darwin

Presentació dels recursos educatius "Fronteres del Coneixement"


Eventos de divulgación

La Ciència Al Teu Món (LCATM)El dilluns 9 de novembre 2015 a les 18h es presentarà a la sala Charles Darwin del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) el projecte “Fronteres del Coneixement”. Es tracta d’uns recursos educatius que inclouen: vídeos de divulgació científica dirigits a la societat en general, però especialment als estudiants i professors d’ESO i Batxillerat, materials educatius i dinàmiques interactives. La seva intenció és apropar els últims estudis en del camp de la biologia evolutiva a la societat i explicar conceptes a partir de la recerca que actualment es du a terme a l’Institut de Biologia Evolutiva.

Us convidem a venir el dia del llançament per conèixer millor el seu contingut i per poder parlar amb els investigadors, que estaran encantats d’ampliar la informació i resoldre els vostres dubtes. La reserva no es necessària, però agrairíem que ens indiquessis la teva intenció d’assistir-hi per tal de tenir una idea de quantes persones vindran!

Registra el teu interès en aquest enllaç: http://goo.gl/forms/Ejrw0vpJmO

Més informació

La plataforma de divulgació La Ciència al Teu Món ha sigut l'encarregada de realitzar aquests recursos educatius, conjuntament amb investigadors de l’ Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF). D’aquesta manera s’expliquen conceptes tan diversos com el passat de l’espècie humana a través del genoma, la importància de la diversitat a través de les papallones, i la informació que aquestes ens aporten sobre el canvi climàtic, l’origen de la multicel·lularitat, el paper dels gens en les nostres decisions o les avantatges que ofereix la metamorfosis.

Aquests recursos educatius, s’han pogut desenvolupar principalment amb el finançament de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT). En el procés d’elaboració d’aquest material s'ha comptat amb l’assessorament de professionals de la comunicació i la valuosa col·laboració de la Fundació Catalunya-La Pedrera en el marc del programa “Professors i Ciència” i del “Programa de formació Científica, Tecnològica i Matemàtica (CTM)” del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. A més, professors d’ESO i batxillerat van participar en tallers de co-creació, amb les seves idees, opinions i valoracions, per tal d’adaptar els continguts a les seves necessitats i possibilitats. Els recursos educatius van acompanyats d'una guia didàctica amb instruccions, dinàmiques d’implementació a classe i enllaços de referència. 

 

Per més informació sobre el projecte i l'event contactar a comunicacio@ibe.upf-csic.es