Agenda
16/12/2015 - 15:00 - Sala Xipre, 173.06

Risc d’infart de miocardi i l’ús de medicaments antiinflamatoris no esteroides (NSAIDs): la contribució de 15 anys d’investigació en epidemiologia


Sesiones científicas

Cristina Varas

Directora sènior en epidemiologia a RTI Health SolutionsCristina Varas Lorenzo, MD, PhD (Universitat de Barcelona) va fer la seva formació mèdica a cardiologia a l’Hospital de Sant Pau (Barcelona, 1988). Va aconseguir el grau MSc a l’Escola de Salut Pública, la Universitat de Texas Health Science Center a Houston (1992).

La Dra. Varas té gairebé 30 anys d’experiència en recerca centrada en epidemiologia i prevenció de malalties cardiovasculars implementant enquestes de població, registres, i estudis de camp i de bases de dades automatitzades. Aquesta experiència inclou les seves contribucions al Estudi Manresa, al Projecte Cor Corpus Christi, la vigilància del WHO-MONICA a Catalunya i l’enquesta EUROASPIRE. La seva experiència també inclou 10 anys en companyies multinacionals farmacèutiques, on dirigia i avaluava programes de recerca per a la seguretat, la gestió de riscos, desenvolupament i activitats reguladores aplicant mètodes de salut pública i epidemiològica, liderant la seguretat cardiovascular i l'estratègia de l'epidemiologia. Al 2007 es va unir a RTI Health Solutions, RTI International, a Barcelona on és actualment directora sènior en epidemiologia.