Agenda
19/06/2013 - 19:00 - Sala Cotxeres, Palau Robert. Passeig de Gràcia, 107, Barcelona

CONFERÈNCIA CIÈNCIA FÀCIL: Controlem el teu future... un somni o un malson?


Eventos de divulgación

Cedric Notredame (CRG)Mesurar, comparar, classificar i descobrir. Totes les ciències experimentals de l'actualitat es basen en la combinació d'aquestes accions. Cada vegada que canviem la forma com mesurem alguna cosa, també hem de canviar la nostra manera de pensar. Les noves idees venen de diferents camps d'investigació, és el que anomenem interdisciplinarietat. Les neurociències són un bon exemple d'això i les noves tecnologies, disponibles gairebé per a qualsevol persona, permeten fer el seguiment detallat del comportament de qualsevol individu.

Un exemple d'aquestes tecnologies és un Smartphone. Amb ells es poden recollir una gran quantitat de dades sobre nosaltres, comparables fins i tot amb les dades produïdes per les investigacions en genòmica. En un futur, es podrà modelar, analitzar i comparar el comportament dels humans mitjançant aquests mòbils, tractant aquestes dades com si fossin simples caràcters genetics.

Cedric Notredame és el cap del grup Bioinformàtica Comparativa del CRG. En aquesta ocasió, Cedric intentarà mostrar com aquestes dades poden servir en un futur proper convertint-se en l'eina de diagnòstic menys invasiva mai creada per l'home.

Ponent: Cedric Notredame, cap del grup Bioinformàtica comparativa del CRG
Data: 19 de juny de 2013
Hora: 19:00 h
Lloc: Sala Cotxeres, Palau Robert. Passeig de Gràcia, 107 08008 Barcelona
Informació: capacitat limitada (130 persones). La xerrada serà en anglès i es disposarà de traducció simultània.

Sl us plau, confirmeu la vostra assistència a comunicacio@crg.eu

Organitzat per: Centre de Regulació Genòmica (CRG)
Amb el suport de: Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT), Red de Unidades de Cultura Científica e Innovación, Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO), Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Fundació Banc Sabadell.