Noticias
3/11/2015

IBE: Presentació dels recursos educatius "Fronteres del Coneixement"

IBE: Presentació dels recursos educatius "Fronteres del Coneixement"


Noticia de l'IBE


El dilluns 9 de novembre 2015 a les 18h es presentarà a la sala Charles Darwin del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) el projecte “Fronteres del Coneixement”. Es tracta d’uns recursos educatius que inclouen: vídeos de divulgació científica dirigits a la societat en general, però especialment als estudiants i professors d’ESO i Batxillerat, materials educatius i dinàmiques interactives. La seva intenció és apropar els últims estudis en del camp de la biologia evolutiva a la societat i explicar conceptes a partir de la recerca que actualment es du a terme a l’Institut de Biologia Evolutiva.

La plataforma de divulgació La Ciència al Teu Món ha sigut l'encarregada de realitzar aquests recursos educatius, conjuntament amb investigadors de l’ Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF). D’aquesta manera s’expliquen conceptes tan diversos com el passat de l’espècie humana a través del genoma, la importància de la diversitat a través de les papallones, i la informació que aquestes ens aporten sobre el canvi climàtic, l’origen de la multicel·lularitat, el paper dels gens en les nostres decisions o les avantatges que ofereix la metamorfosis.

Aquests recursos educatius, s’han pogut desenvolupar principalment amb el finançament de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT). En el procés d’elaboració d’aquest material s'ha comptat amb l’assessorament de professionals de la comunicació i la valuosa col·laboració de la Fundació Catalunya-La Pedrera en el marc del programa “Professors i Ciència” i del “Programa de formació Científica, Tecnològica i Matemàtica (CTM)” del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. A més, professors d’ESO i batxillerat van participar en tallers de co-creació, amb les seves idees, opinions i valoracions, per tal d’adaptar els continguts a les seves necessitats i possibilitats. Els recursos educatius van acompanyats d'una guia didàctica amb instruccions, dinàmiques d’implementació a classe i enllaços de referència. 

Us convidem a venir el dia del llançament per conèixer millor el seu contingut i per poder parlar amb els investigadors, que estaran encantats d’ampliar la informació i resoldre els vostres dubtes. La reserva no es necessària, però agrairíem que ens indiquessis la teva intenció d’assistir-hi per tal de tenir una idea de quantes persones vindran!

Registra el teu interès en aquest enllaç: http://goo.gl/forms/Ejrw0vpJmO

Per més informació sobre el projecte i l'event contactar a comunicacio@ibe.upf-csic.es