Noticias
7/12/2016

IMIM: #Objectiu David: Solidaritat i Recerca per millorar capacitats intel·lectuals de nens i nenes amb síndrome de Down

IMIM: #Objectiu David: Solidaritat i Recerca per millorar capacitats intel·lectuals de nens i nenes amb síndrome de Down


Notícies de l'IMIM


El passat mes de juny, The Lancet Neurology publicava els resultats de la recerca desenvolupada per investigadors de l’IMIM i del CRG proposant que es pot millorar les capacitats i l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual i la seva integració en la societat. Després dels avenços aconseguits amb adults joves, és fonamental iniciar una nova fase d’investigació dirigida als nens amb la síndrome de Down, una població que s’espera que obtinguin encara més beneficis d’aquest tractament atesa la major plasticitat del cervell dels infants.

Mitjançant un component present en el te verd, l'epigalocatequina gal·lat, i l'estimulació cognitiva, s’han observat millores en la capacitat intel·lectual i l'autonomia dels adults joves amb Down. “Malgrat no ser-ne una cura, és la primera vegada que un tractament demostra eficàcia en millorar les capacitats intel·lectuals de persones amb aquesta síndrome i obre la porta a noves investigacions orientades a tractar una síndrome que es creia orfe de tractament” explica el Dr. Rafael de la Torre, coordinador del grup de recerca en Farmacologia Integrada i Neurociència de Sistemes de l'IMIM.

La Fundació Amics de l’Hospital del Mar ha engegat una campanya de micromecenatge destinada a recollir donacions per ajudar a finançar la recerca en la població infantil en el marc de la iniciativa #Giving Tuesday on tothom pot fer la seva aportació. A més, el proper dia 17 de desembre tindrà lloc una sortida de pàdel-surf solidària organitzada pels AMICS de l’Hospital del Mar i Molokai Sup Center. Vàries desenes de participants, vestits de Pares Noel, faran per segon any un divertit recorregut per les aigües de la platja de la Barceloneta amb l’objectiu de recaptar fons per aquest projecte.

Més informació:
Web de l'IMIM