Noticias
3/3/2017

El PRBB al Youth Mobile Festival (YoMo), tot un èxit!

El PRBB al Youth Mobile Festival (YoMo), tot un èxit!


Secció dedicada als joves del Mobile World Congress


De dimarts dia 28 de febrer a dijous dia 2 de març, els centres del PRBB han participat en el Youth Mobile Festival (YoMo), secció dedicada als joves del Mobile World Congress, amb un estand conjunt sota el títol de BioJúnior.

El primer dia al matí va ser el torn de la gent del CMRB que, utilitzant peixos zebra, va explicar les diferents fases de desenvolupament dels embrions i com es regeneraven les cèl·lules cardíaques. Per la tarda l’IBE va mostrar l’evolució i propagació d’epidèmies amb simulacions informàtiques. A l’endemà dimecres, investigadors del CRG van convertir els smartphones dels nois i noies participants en microscopis,  per tal d’observar C. elegans de diferents mides. Per la tarda, els bioinformàtics de l’IMIM van fer diversos tallers de biohaking. El dijous, darrer dia de festival, investigadors de l’ISGlobal van ensenyar quins són els efectes de les radiacions i també van mesurar i explicar els nivells de contaminació de l’aire. Per acabar, Biologia del desenvolupament de la UPF va omplir l’estand d’ous per mostrar embrions de pollastre en diferents estadis i també van mostrar peixos zebra.

A falta de dades oficials dels organitzadors de YoMo, es pot dir que l’assistència d’escoles i instituts va ser massiva i que BioJúnior va atendre molts joves interessats.

Gràcies a Carla Belmonte, William Blevins, Sara Calatayud, Marta Calsina, Glòria Carrasco, Núria Conde, Jeroen de Bont, Patricia de Llobet, Charlotte Denhard, Cristina Figueras, Alvaro Enrique  Jansà, Senda Jiménez, Jordi Lanuza, Rosa  Manaut, Mireia Nel·lo, Aina Ollé, Elisa Pasqual, Elisa Pasqual, Marcos Francisco Pérez, Carolina Pozo, Yvonne Richaud, Jorge Ruiz, BabitaSingh, Marta  Solís, Raul Toran, Juan Luis Trincado, Sergi Valverde, Blai Vidiella i Jose Luis Villanuevas. Sense ells no hauria estat possible.

Podeu veure fotografies de YoMo - BioJúnior aquí