Noticias
17/3/2017

UPF: El Consell Europeu de Recerca: deu anys donant suport a la UPF

UPF: El Consell Europeu de Recerca: deu anys donant suport a la UPF


Notícies de la UPF


Aquest mes de març es compleixen 10 anys del naixement del Consell Europeu de Recerca (ERC en les seves sigles en anglès), una institució creada per la Unió Europea per donar suport a la recerca d'excel·lència a Europa. Durant aquest temps, milers de científics han rebut beques ERC, sent la Universitat Pompeu Fabra una de les entitats més destacades del nostre país. A més, la relació entre l'ERC i la UPF es va estrènyer en l'any 2014 amb el nomenament de la investigadora Núria Sebastián com a vicepresidenta de l'ERC.

Des dels seus inicis l'any 2007, l'ERC ha subvencionat a 26 investigadors de la UPF i ha atorgat 28 beques, convertint-la en la segona institució espanyola amb més beques rebudes, només superada pel Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), i en la institució líder a Catalunya. Els centres adscrits a la Universitat, el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i el Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) se situen en el tercer i desè lloc, respectivament, a Catalunya.

De totes les beques rebudes per la Pompeu Fabra, onze corresponen a Advanced Grants, vuit són Consolidator Grants i les nou restants són Starting Grants. A més, hi ha tres beques de tipus Proof of Concept. En total, l'ERC ha donat suport a la Universitat amb un finançament que supera els 45 milions d'euros.

Més informació:
Web de la UPF