Noticias
31/3/2017

IMIM: L’IMIM s’adhereix a la iniciativa europea de Transparència sobre l'Ús d'Animals en Experimentació Científica

IMIM: L’IMIM s’adhereix a la iniciativa europea de Transparència sobre l'Ús d'Animals en Experimentació Científica


Notícies de l'IMIM


La European Animal Research Association (EARA) està promovent activitats per guanyar la confiança i la comprensió dels ciutadans espanyols, europeus i d’altres països en relació als objectius i beneficis derivats de l’ús d’animals en recerca i la regulació i nivells de benestar animal que s’apliquen a aquestes pràctiques. Per donar suport a aquesta iniciativa, més de 106 organitzacions –entre elles l’IMIM- han subscrit un Acord de Transparència sobre l'Ús d'Animals en Experimentació Científica.

Per desenvolupar una investigació i innovació responsable i participativa que augmenti el seu impacte en la nostra societat, els centres de recerca, empreses i organitzacions han de respondre a aquestes preguntes. Només d'aquesta manera els ciutadans poden forjar opinions amb fonament per participar en el desenvolupament de la investigació i ciència.

L’Acord sobre transparència sobre l'ús d'animals en experimentació científica a Espanya que ha liderat la Confederació de Societats Científiques d’Espanya en col·laboració amb l’EARA, va ser presentat el proppassat 20 de setembre a Madrid i estableix els passos que els centres de recerca espanyols han de seguir per participar en el debat públic. Una de les primeres iniciatives portades a terme és un reportatge sobre la recerca en animals anomenat “Animales bajo lupa” que ha realitzat i emès TVE i en el que han participat de l’IMIM Montserrat Torà, cap dels Serveis Cientificotècnics de l’IMIM i Marta Riera investigadora del grup de recerca en Nefropaties. La col·laboració s’ha realitzat en el marc del Comitè Ètic d’Experimentació Animal del PRBB.

Més informació:
Web de l'IMIM

Web del PRBB: recercaambanimals.prbb.org