Noticias
2/6/2017

IMIM: L’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras i Chemotargets signen un acord de col·laboració

IMIM: L’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras i Chemotargets signen un acord de col·laboració


Notícies de l'IMIM


L’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras ha anunciat avui la formalització d’un acord de col·laboració amb Chemotargets. L’objectiu d’aquest acord és aprofundir en el coneixement del mecanisme d’acció d’unes molècules actives en la leucèmia descobertes per l’IJC i aprofitar aquesta informació per identificar noves entitats químiques amb un perfil farmacològic i de seguretat millor fent ús de la plataforma de modelització de precisió de Chemotargets.

El grup de recerca sobre la leucèmia mieloide aguda (LMA), dirigit per Ruth M. Risueño, ha publicat recentment un estudi on es destaca la importància dels receptors de serotonina del subtipus 1 (HTR1) en la LMA. “Vam observar que les cèl·lules de LMA expressaven l’HTR1 de manera diferent, en comparació amb les cèl·lules sanguínies sanes i la fracció hematopoètica més primitiva; de fet, l’expressió de l’HTR1B en mostres de pacients amb LMA es va associar amb resultats clínics”, ha dit Risueño. “Hem identificat unes molècules actives en l’HTR1B i altres receptors amb efectes antileucèmics. Això suposa un excel·lent punt de partida per poder descobrir nous fàrmacs, i la plataforma de Chemotargets serà de gran ajuda en aquest procés.”

Jordi Mestres, fundador i president de Chemotargets, ha comentat que “Chemotargets ha desenvolupat una plataforma d’anàlisi i visualització d’última generació que integra big data en química, farmacologia, toxicologia i terapèutica, combinada amb algoritmes de modelació de gran precisió per predir dades desconegudes en aquests àmbits."

Més informació:
Web de l'IMIM