Noticias
15/11/2013

Quasi tres milions d'euros de La Marató de TV3 pels investigadors del parc

Quasi tres milions d'euros de La Marató de TV3 pels investigadors del parc


Entrega de premis de Marató de TV3 al PRBB


El PRBB va ser el passat dimarts 13 de novembre la seu de l’entrega de premis de la Marató de TV3, que en la seva edició de 2012 ha repartit més d’11 milions d'euros a 42 projectes de recerca en càncer. Es tracta de la inversió més important que ha fet la Fundació en les 21 edicions del programa, gràcies al rècord de recaptació que va obtenir La Marató 2012.

L'acte va comptar amb la presència del rector de la UPF, Jaume Casals; el conseller de Salut, Boi Ruiz i el president de la CCMA i de  la Fundació Marató de TV3, Brauli Duart, entre d'altres personalitats i va estar conduit per Ariadna Olta i Òscar Dalmau, presentadors de TV3 en la Marató de TV3 de 2012.

Dels 42 projectes guardonats, 12 estan vinculats als centres del PRBB: sis a l'IMIM i un a l’Hospital del Mar (1’8 milions d’€), dos al CEXS-UPF (500.000€), dos al CRG (300.000€), i un al CMRB (200.000€).

Tres investigadors de l’IMIM lideraran projectes propis: Lluis Espinosa estudiarà una possible diana terapèutica per al càncer colorectal; Sandra Peiró investigarà la histona H3; i Miquel Porta els compostos organoclorats i el risc de càncer de pàncrees. Els quatre investigadors que han aconseguit fons en cooperació amb altres institucions han estat Francesc Alameda, Beatriz Bellosillo, Ramon Gimeno i José Yélamos López, qui co-liderarà un projecte on també hi participa Juan Martín Caballero, director de l'estabulari del PRBB. Els científics premiats del CRG han estat Luciano di Croce i Fátima Gebauer, mentre que al CEXS-UPF, Núria López Bigas liderarà un projecte sobre genètica dels tumors i Ruben Vicente García un altre sobre l'efecte antitumoral dels cannabinoids. Ignacio Sancho, del CMRB, durà a terme un estudi sobre el càncer de pàncrees.

Més informació:

Tots els projectes finançats

Noticia de l'IMIM

Noticia de la UPF

Noticia del CMRB