News
21/6/2019

Els canvis a la densitat mamària entre mamografies de control fan variar el risc de patir càncer de mama

Els canvis a la densitat mamària entre mamografies de control fan variar el risc de patir càncer de mama


Notícies de l'IMIM


L'increment de la densitat mamària en dones que se sotmeten a les mamografies de control dels programes de cribratge de càncer de mama és un factor que cal tenir en compte a l'hora de fer-ne el seguiment. És la conclusió d'un estudi del Servei d'Epidemiologia i Avaluació de l'Hospital del Mar i de l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques, que ha encapçalat la Dra. Marta Román, després d'analitzar dades de gairebé 120.000 dones de l'Estat que van realitzar-se aquestes proves entre els anys 1996 i 2015. El treball el publica la revista The Breast.

Tenir en compte l'evolució de la densitat mamària a les dones que s'inclouen als programes de cribratge de càncer de mama pot servir per a personalitzar el seu seguiment, i oferir estratègies de cribratge individualitzades en funció del risc personal de cada dona. Una elevada densitat mamària està directament vinculada amb el risc de desenvolupar un càncer de mama i, a la vegada, es pot convertir en un factor que pot dificultar el diagnòstic amb les proves habituals, emmascarant possibles tumors.

 

Referència:
Román M, Sala M, Baré M, Posso M, Vidal C, Louro J, Sánchez M, Peñalva L, Castells X, on behalf of the BELE study group. Changes in mammographic density over time and the risk of breast cancer: an observational cohort study. Breast. 2019; 46:108-115. https://doi.org/10.1016/j.breast.2019.04.007.

Més informació:
Web de l'IMIM